Edzés közbeni folyadék fogyasztás

Edzés közbeni folyadék pótlásSokan kérdezitek tőlünk, hogy egy-egy edzés alkalmával, milyen italt érdemes fogyasztani?

Nos, mi személy szerint a citromos vizet javasoljuk az edzés közben elvesztett folyadék pótlására.
Miért? Mert a citromos víz rengeteg energiát ad, kitűnő kálium forrás és kellőképpen felfrissít az edzések során. Bővebben IDE kattintva olvashatsz róla!

Az igazsághoz persze az is hozzá tartozik, hogy csak megfelelő étrenddel tudsz jó eredményeket felmutatni, illetve megfelelően teljesíteni az edzéseiden. Vagyis az, hogy jól bírod-e /hamar elfáradsz vagy épp az ellenkezője, jól bírod az edzést/, egy elég összetett dolog, amibe a napi étkezésed is be kell vonni.

Hogyan csináld? Tulajdonképpen elég egyszerű a dolog!

Edzéseid előtt 2-3 órával fogyassz hosszú felszívódási idejű, szénhidrátokban gazdag ételeket.
Edzés alatt igyál citromos vizet, amivel pótolni tudod a kiizzadt vitaminok egy részét.
Edzés után pedig, ha fogyni is szeretnél, inkább fehérjében gazdag élelmiszereket vegyél magadhoz, szénhidrát nélkül, valamint érdemes még megtámogatnod a szervezeted olyan vitaminnal, ami tartalmazza a legfontosabb ásványi anyagokat is.

Nagyon fontos visszapótolni a szervezetedbe az edzés során az izzadsággal távozó vitaminokat és ásványi anyagokat, különben a szervezeted nagyon hamar ki fog merülni! Fáradt leszel, rosszkedvű, depis, ingerült és nem érted miért, mikor te mindent megteszel ennek ellenkezőjéért? Vigyázat!! A különböző sportitalok bár igen csábítóak mind színükkel, mind pedig a tudattal, hogy tartalmazzák azokat az izzadással távozó ásványi anyagokat, amikre a szervezetnek szüksége van, mégsem javaslom ezek fogyasztását a cukortartalmuk miatt.

Úgy látom itt máris megdőlt egy hiedelem, miszerint ha este hat után eszel, vagy egyáltalán bármit is vacsorázol, annak hízás lesz a vége!

Ez nem igaz, de ennek bővebb kifejtése már egy másik történet, amit ITT olvashatsz!

Ízlelgesd, barátkozz a citromos vízzel. Bátran ajánlom mindenkinek!

Ha tetszett a bejegyzésem és szeretnél értesülni a következőkről is, akkor iratkozz fel blog értesítőmre itt a jobb oldalon!