Fogyókúrás kenyér

A fogyókúrás időszakban talán a kenyérről a legnehezebb Fogyókúrás kenyérlemondani. Sokak számára az is komoly kihívást jelent, hogy a fehér kenyérről lemondva áttérjenek a teljes kiőrlésűre, pedig hát valamit valamiért…. Nos jelentem mostantól nem kell lemondani a kenyérről a fogyókúrád ideje alatt sem! Ezt a fogyókúrás kenyeret bátran eheted akár vacsorára is! 

 

Az eredeti recept a ripost.hu-n található, ám az nem volt annyira alakbarát, és ha már egyszer száműzni kényszerülünk a mindennapi kenyerünket, legyen az egy olyan alternatíva, aminek a fogyasztásával nem kell újabb kompromisszumot kötnünk.
Vagyis legyen szabad fogyasztani reggel, délben, és este is, bármikor, bárhol.

Így született meg némi átalakítás után az én fogyókúrás kenyerem, aminek a szénhidráttartalma/ 1 tepsi, annyi, mint 1 db közepes méretű burgonyáé.
Ez azért elég jó ugye?!

Hozzávalók egy kisebb tepsihez kb. 45*30-as:
A mérőedény 2,5 dl bögre
1/2 bögre chia mag
3/4, 1 bögre napraforgómag
3/4 bögre útifűmaghéj
1/2 teáskanál só
Ízlés szerinti fűszerezés, mondjuk fokhagyma, petrezselyem.
1 bögre víz

Elkészítése: 
A sütőt melegítsd elő 180°C-ra, béleld ki a tepsit sütőpapírral. Minden száraz hozzávalót keverj össze, majd add hozzá a vizet is. Alaposan dolgozd össze, majd simítsd a masszát a tepsibe, és süsd 25 percig. Ezután zárd le a sütőt, de a kenyeret még hagyd bent 5 percre. Vedd ki a sütőből a kész fogyókúrás kenyeret, hagy kihűlni, utána szeleteld. Sok sikert!

Figyelem!! Mivel ez a fogyókúrás kenyér rengeteg rostot tartalmaz, elengedhetetlen fogyasztása után a magasabb vízbevitel! Minimum 2 liter vizet igyál meg, és minden további elfogyasztott 1 teáskanálnyi rost után + 0,5 liter vízivás válik szükségessé. Ellenkező esetben szorulás, bélgörcsök léphetnek fel.

Ha tetszett a bejegyzésem és szeretnél értesülni a következőkről is, akkor iratkozz fel blog értesítőmre itt a jobb oldalon!