Mandulás-meggyes liszt nélkül

Mandulás-meggyesBizony lehet sütni liszt nélkül is. Akkor is ha gluténérzékeny vagy, és akkor is ha, csak úgy, bármilyen más okból kifolyólag kerülni szeretnéd a lisztet. Nagyon egyszerűen kivitelezhető, és még annál is finomabb, új ízélményeket nyújtó sütik születhetnek így a te konyhádban is!

Valamire már az elején fel kell hívjam a figyelmed! Ez a recept NEM gluténmentes, de azzá tehető! A zabkorpa glutént tartalmaz, ám ha ezt kiveszed a sorból, máris mentes lesz a sütid. (erre vonatkozó instrukciók a cikk végén)

Hozzávalók 13-15 db-hoz:
10 dkg darált mandula vagy dió
10 dkg kukoricakeményítő
10 dkg zabkorpa
3 tojás
fél cs. sütőpor
5 dkg vaj vagy kókuszzsír
15 dkg finomítatlan nyers nádcukor vagy eritrit
3-4-5 marék meggy

Elkészítése:
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Szükség esetén béleld vagy kend ki a sütőformádat. A tojásokat keverd habosra, krémesre a cukrok valamelyikével. Add hozzá a meggyet, a felolvasztott zsiradékot, és a sütőporral elkevert mag-keményítő-korpa keveréket is. Kézi mixerrel röviden dolgozd össze. A zabkorpa nagyon hamar megszívja magát nedvességgel, és a massza besűrűsödhet, ezért picit igyekezned kell a formába töltésnél.  Kb. 20 perc alatt el is készül. Sok sikert hozzá!

Glutén, és laktózmentes variáció:
Vedd ki a zabkorpát a hozzávalók közül, a kukoricakeményítőből, és a darált mandulából pedig 15-15 dkg-t tegyél hozzá. Laktózmentes lesz a süti, ha a vaj helyett kókuszzsírt használsz.

Plusz 2 megjegyzés:
Elkészítettem már ezt a sütit mandulával, és dióval is. Volt olyan kis puffancs, amibe jóval kevesebb meggy került, mint a többibe, így jobban érvényesült a tészta alap íze, ami szerintem (de ez teljesen egyéni) dióval jobb volt…

Nem feltétlen kell mini kuglóf formában sütnöd. Elkészítheted muffinnak, de bármilyen más kisebb formába töltve is. Én már három különböző formában is megsütöttem.

 

Újdonsággal bővül a konyhasuli oldala!
Mostantól minden olyan sütemény, vagy főétel alapanyagot meg tudsz rendelni tőlem, aminek a receptje kikerül a blogba, és hozzávalói nem igényelnek hűtést.

Pontosan hogyan is működik ez?
Te meglátod, megkívánod, kiválasztod, és a megrendelem gombra kattintva jelzed felém rendelési igényed. Ezek után, én fogom a jelzésed, majd elmegyek bevásárolni a kiválasztott süti, étel receptjében leírtak szerint, hogy minden hozzávalót beszerezzek. Kimérem neked az alapanyagokat, attól függően, hogy hány adagot rendeltél, és nagy odafigyeléssel, körültekintéssel becsomagolom őket külön, külön. Amint ezzel megvagyok, már szaladok is a futárhoz, hogy minél hamarabb kézhez kapd a csomagod.
Neked pedig már nem lesz más teendőd vele, mint kibontani, összekeverni, és a sütőbe, fazékba dobva elkészíteni. Ugye milyen egyszerű, és időtakarékos?

A mandulás-meggyes sütit 2.490 Ft/adag (kb.13-15 db) áron tudod megrendelni, dióval készítve pedig 2.390 Ft/adag áron.
A postaköltség 990 Ft (10.000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes).

megrendelem_resize

Ha tetszett a bejegyzésem és szeretnél értesülni a következőkről is, akkor iratkozz fel blog értesítőmre itt a jobb oldalon!