Mézeskalács trifle

Mihez kezdjünk, ha az ünnepekre sütött mézeskalács mezeskalacs-trifle
túl soknak bizonyult, és nem fogyott el úgy, ahogyan azt terveztük?
Bújtassuk új ruhába, hasznosítsuk újra a kis Méziket!

Hozzávalók a karamell öntethez:
0,5 kg fruktóz (ez a cukor karamellizálható)
2,5 dl víz
2 dl tejszín
4 evőkanál vaj

Hozzávalók a krémhez:
0,5 kg krémsajt (szobahőmérsékletű)
15 dkg édesítő
1 teáskanál gyömbér
1 teáskanál fahéj
csipet szegfűszeg
2 evőkanál melasz (helyettesíthető erdei mézzel)
3 evőkanál tej
60 dkg tejszín
mézeskalács

Elkészítése:
Először készítsd el a karamell öntetet. Nem minden édesítőszer karamellizálható, a fruktóz igen. Öntsd a fruktózt egy teflon edénybe a vízzel együtt, majd kezd el főzni. Ne keverd meg, hagyd, hogy bugyogva nyerje el szép borostyános színét, majd vedd le a tűzhelyről. Keverd hozzá a többi hozzávalót, és hagyd kihűlni.
Ezután jöhet a krém.
Keverd össze egy nagyobb tálban a krémsajtot a cukorral. Add hozzá a gyömbért, fahéjat, szegfűszeget, melaszt, és a tejet. Keverd simára, majd adj hozzá 25 dkg tejszínt.
Most kezdődhet a rétegezés.
A Trifle formád alját rakd ki néhány szem mézeskaláccsal, erre önts egy réteg sajtkrémet, amire a karamell öntet kerül, és újra a mézeskalács. Rétegezd a krémeket, amíg el nem fogy. A tetejére morzsolj pár szem mézeskalács kekszet, és díszítsd a megmaradt tejszínhabbal. Hűtőszekrényben hagyd állni legalább 4 óra hosszan, vagy egy éjszakát is, hogy összeálljon a pohárkrém. Sok sikert hozzá!

Ha tetszett a bejegyzésem és szeretnél értesülni a következőkről is, akkor iratkozz fel blog értesítőmre itt a jobb oldalon!