Minestrone

Toszkán minestrone, Milánói minestrone, Nyári minestrone minestrone-leves_szalonnával, bulgurral. Bármelyiket is válaszd egyet mindenképpen tarts szem előtt.
Legyen tele gazdagon a levesed különböző zöldségekkel.
Amiknek kötelezően helyet kell kapniuk az összes változatban:
sárgarépa, hagyma, burgonya, zeller, ezek nélkül nincs minestrone!

Sűrű, tartalmas, kiadós, és a család abszolút kedvence ez a leves. Bármikor, bármennyi jöhet belőle!

Hozzávalók 6 személyre:
3 zeller szár
1 nagy vöröshagyma
1 nagy póréhagyma
3 gerezd fokhagyma
4 szál sárgarépa
3 szál fehérrépa
3 szem burgonya
3 darab paradicsom
2 db kisebb cukkini
1 vörös babkonzerv
2 liter erőleves, vagy zöldségleves

bors
bazsalikom
majoranna
25 dkg orecchiette tészta
tálaláshoz reszelt parmezán

Elkészítése:
Egy nagyobb fazékban párold meg az apróra vágott vöröshagymát a karikára vágott pórét a zúzott fokhagymát, és a vékonyra szelt zellerszárat. Morzsold rá a majorannát, sózd meg, majd add hozzá a szeletekre vágott répákat. Gyakori kevergetés közben párold 5 percig, ezután keverd bele a kockára vágott burgonyát. Önts rá a levest (sima vízzel is helyettesíthető), főzd 15 percig. Ekkor add hozzá a felkockázott cukkinit, paradicsomot, babot, és a tésztát. Ízesítsd bazsalikommal, borssal, szükség esetén még egy kis sóval.
10 perc alatt főzd készre a minestrone levesed. Tálalásnál szórd meg a tetejét reszelt parmezánnal.
Sok sikert hozzá!

Ha tetszett a bejegyzésem és szeretnél értesülni a következőkről is, akkor iratkozz fel blog értesítőmre itt a jobb oldalon!