Quich avagy Francia lepény szénhidrát és gluténmentesen

Maradékok felhasználásával fantasztikus dolgok születhetnek.
Mostani receptem ráadásul szénhidrát szegény és gluténmentes is! Tökéletes ebéd illetve vacsora tipp!

Nem kell kidobni az előző ebédből megmaradt hozzávalókat. Ebben a lepényben újjászülethet zöldség, hús, szalonna, sonka, sajt egyaránt. Tejre vagy tejszínre meg tojásra lesz hozzá még szükséged és kezdődhet a sütés.

Hozzávalók a lepény tésztájához:
1 fej karfiol
1 tojás
10dkg reszelt sajt

bors

Hozzávalók a töltelékhez:
Amit épp találsz otthon maradékot.
különböző zöldségek aprítva, szalonna, főtt vagy sült hús
5 tojás
10 dkg sajt
2,5 dl tej vagy tejszín

bors

A lepény elkészítése:
A karfiolt miután megtisztítottad és rózsáira szedted, tedd késes aprítóba, daráld morzsalékosra. Tedd hőálló keverőtálba és mikrózd 5 percen keresztül. Hagyd kissé kihűlni, majd konyharuhába átöntve csavard ki belőle a vizet. Keverd hozzá a tojást, reszelt sajtot, sót, borsot és simítsd sütőformába. 200°C-on süsd a tésztát 15 percen keresztül.

A töltelékhez keverd össze alaposan a tojásokat, tejet, reszelt sajtot, sót, borsot. A kiválasztott betétet pl.: sült szalonna darabok, sonka, zöldségek, szórd a félig megsütött alapodra, majd ezt öntsd nyakon a tojásos, tejes keverékkel. Tedd újra sütőbe kb. 40 percre, amíg meg nem szilárdul a tölteléked a lepényben. Kihűlés után szépen szeletelhető.
Jó étvágyat hozzá!