Rózsa kalács

Rózsa kalács Hosszú hétvégéken, főleg ha az idő is borongós, gyakrabban ragadok a konyhába nem éppen gyors sütiket alkotva. Bár ez a rózsa kalács nem annyira pepecselős, de mégsem tartozik a villámgyors sütik közé, viszont igen látványos. Mindenképpen megéri azt a kicsivel több időráfordítást. Fogyaszthatod reggelire, uzsonnára és mivel néha bűnözni is szabad, főleg esős, szomorkás időben, akár vacsira is.


Hozzávalók 15 db-hoz: Rózsa kalács
35 dkg teljes kiőrlésű liszt
1 cs. szárított élesztő
8 dkg puha vaj
2 tojás sárgája
5 dkg édesítő
2-2,5 dl langyos tej

Egyéb hozzávalók: Rózsa kalács
Csoki reszelék, 1 dl tej, némi édesítő

Elkészítése:
a tészta hozzávalóit alaposan dolgozd össze, majd meleg helyen keleszd a duplájára. Tegyél papírokat a muffin sütőbe. A tésztát borítsd egy lisztezett deszkára, párszor gyúrd át, és vegyél belőle kisebb adagokat, mert azokkal könnyebb lesz dolgozni. Nyújtsd ki a tésztát egészen vékonyra és egy 7 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval vágj ki belőle 3 kört. Ezeket a képen látható módon tegyed Rózsa kalácsegymásra és csavard fel őket. Ennél a résznél, ha gondolod, tehetsz a karikákra valamilyen tölteléket, mondjuk reszelt csokit és azzal együtt csavarod fel. Vágd félbe és ültesd őket az egyik muffin papírba. Egy kapszliba 4 kis félbevágott csiga kerüljön. A tetejüket kend meg édesített tejjel és szórd meg a csoki reszelékkel, majd keleszd megint a duplájára. Közben a sütőt melegítsd elő 180°C-ra és süsd addig, míg aranybarna színt nem kapnak, ez kb. 20 perc /sütőtől függően/ Jó étvágyat hozzá!

Rózsa kalács

Ha tetszett a bejegyzésem és szeretnél értesülni a következőkről is, akkor iratkozz fel blog értesítőmre itt a jobb oldalon!