Vörös lencsés ragu

Vörös lencsés raguA vörös lencse a dél-ázsiai konyha egyik fő alapanyaga, élettani hatása megegyezik az itthon gyakrabban használt barna illetve zöld lencséével. A vörös lencse nagy előnye, hogy vékony héjának köszönhetően, előáztatás nélkül 15 perc alatt elkészül. Főzés közben elveszíti élénk színét és kissé bebarnul, pürés állagú lesz.


Immunerősítő hatással bír, gazdag B1, B2, B6 vitaminokban. Egy adagja (10dkg) pedig, 90%-ban fedezi egy felnőtt ember napi folsav szükségletét.
Energia tartalma nagy, ezért kitűnő energiaforrás sportolók számára.  Magas (30%) nővényi fehérje tartalma miatt, igen könnyen emészthető hüvelyes. Könnyebben emészthető, mint a bab vagy a borsó.  Nem mellékesen pedig, az emésztésre is igen jó hatással van!

Ennyi jó tulajdonság után nézzük, mit is készthetünk belőle!

Nagyon népszerűek például a különböző ízesítésű vörös lencse krémlevesek. Legyen akár curry, akár babér a fűszere, a végeredmény mindenképpen nagyon finom lesz.
Készíthetünk továbbá vörös lencse salátát is, de fogyaszthatjuk köretként illetve egytálételként is elkészítve. Ez utóbbi lehetőségre osztok meg veletek, egy nagyon egyszerű és ízletes receptet.

Vörös lencsés ragu

Hozzávalók 6 személyre:
½ kg vörös lencse
1 kg darált hús
1 darabolt konzerv paradicsom
1 nagyobb fej vöröshagyma

bors
oregano
bazsalikom
5 gerezd fokhagyma

Elkészítése:
A hagymát vágd kockára, kevés olajon párold meg, majd add hozzá a darált húst. Ízesítsd a fűszerekkel, pirítsd készre, kevergetve, a nagyobb húsdarabokat szétválasztva, hogy minél morzsásabb állagot kapjál. Add hozzá a paradicsom konzervet, a vörös lencsét és 2 bögre vizet (kb. 0,5 l), majd egy fedőt rátéve, 10-15 perc alatt főzd készre. Ha szükséges sózz utána. Sok sikert hozzá!

 

Újdonsággal bővül a konyhasuli oldala!
Mostantól minden olyan sütemény, vagy főétel alapanyagot meg tudsz rendelni tőlem, aminek a receptje kikerül a blogba, és hozzávalói nem igényelnek hűtést.

Pontosan hogyan is működik ez?
Te meglátod, megkívánod, kiválasztod, és a megrendelem gombra kattintva jelzed felém rendelési igényed. Ezek után, én fogom a jelzésed, majd elmegyek bevásárolni a kiválasztott süti, étel receptjében leírtak szerint, hogy minden hozzávalót beszerezzek. Kimérem neked az alapanyagokat, attól függően, hogy hány adagot rendeltél, és nagy odafigyeléssel, körültekintéssel becsomagolom őket külön, külön. Amint ezzel megvagyok, már szaladok is a futárhoz, hogy minél hamarabb kézhez kapd a csomagod.
Neked pedig már nem lesz más teendőd vele, mint kibontani, összekeverni, és a sütőbe, fazékba dobva elkészíteni. Ugye milyen egyszerű, és időtakarékos?

A Vörös lencsés ragut 1.600 Ft/adag (6 személyre) áron tudod megrendelni a darált hús nélkül.
A postaköltség 990 Ft (10.000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes).

megrendelem_resize

Ha tetszett a bejegyzésem és szeretnél értesülni a következőkről is, akkor iratkozz fel blog értesítőmre itt a jobb oldalon!