A zöldből sosem elég

2014-03-18 11.54.18Némi fantáziával még egy olyan egyszerű ételt is fel lehet dobni, mint a spenót. Mind látványában, mind ízvilágában tudunk pozitív változást produkálni, minimális odafigyeléssel, mint azt már megszokhattátok, szem előtt tartva az egészséges táplálkozást. Ahogy a brokkoli főzeléknél, úgy itt a spenótnál sem használtam lisztet a sűrítéshez.

Hozzávalók:
1 kg nyers vagy 1 cs. mélyhűtött spenót
(én 3 csomagot szoktam felhasználni)
3-4 gerezd fokhagyma
tej

tojás
1-2 db piros kalifornia paprika

Elkészítése:
A mélyhűtött spenótokat felengedés nélkül teszem egy edénybe, kevés tejet aláöntve. (kb. 2-3 dl) Takaréklángon szépen, lassan elkezdem melegíteni, közben hozzáadom a zúzott fokhagymát és a sót is. Amíg olvadozik a főzelék, elkészítem rá a feltétet. Egy serpenyőben kevés olajat hevítek és az 1-1,5 cm széles karikákra vágott paprikákat belehelyezem, majd egyből beleütök mindegyik közepébe egy-egy tojást. Picit meg lehet őket sózni. Takarék lángon addig sütöm, amíg a sárgája is eléri az ízlésünknek megfelelő keménységet. Amint teljesen felolvadt a spenót, már készen is vagyok az ebéddel. Tálalásnál a tányérba szedett spenótra helyezem óvatosan a tojásokat. Jó étvágyat hozzá!

A receptet mirelit spenótra írtam. Amennyiben friss spenóttal dolgoznál, úgy azt 5-10 perces főzést követően turmixolni, pépesíteni kell a hozzáadott fűszerekkel (só, fokhagyma), és a tejjel együtt.

Ha tetszett a bejegyzésem és szeretnél értesülni a következőkről is, akkor iratkozz fel blogértesítőmre itt a jobb oldalon!