Diós, újkrumplis tészta zöldbabbal

Diós, krumplis tészta ceruza babbalVégtelenül egyszerű elkészíteni, a főzési ideje pedig csak 10 perc! Mivel az újkrumplinak éppen szezonja van, mi mást is használhatnánk fel hozzá? Egyszer pedig mindent ki kell próbálni az életben, hogy aztán legyen mire visszaemlékezni! Szóval…

Hozzávalók:
1 kg újkrumpli
1 cs mirelit vagy 1/2 kg friss zöldbab
1 cs teljes kiőrlésű száraztészta
20 dkg dió
20 dkg sajt
olíva olaj
petrezselyem zöld
koriander zöld

bors

Elkészítése:
Egy nagyobb edényben forralj vizet, sózd meg. Amíg az felforr, van időd megmosni az újkrumplit és megpirítani a diót. Ez utóbbit olaj nélkül, csak simán öntsd egy serpenyőbe és gyakori kevergetés mellett, enyhén pirítsd aranybarnára. Ha a víz felforrt öntsd bele a mirelit babot és várd meg, míg újra felforr a víz, ezután mehet bele a krumpli és a tészta is. Ha friss babbal dolgozol, úgy a negyedekre vágott újkrumplit a babot és a tésztát együtt tedd a vízbe és főzd 10 percig vagy ameddig a tészta megkívánja. Ez alatt az idő alatt a sajtot reszeld le a diót egy kanál hátuljával nyomkodd szét, a petrezselyem és koriander leveleket vágd apróra. Ha a tészta megfőtt, szűrd le, öntsd át egy nagy keverő tálba, locsold meg olíva olajjal, sóz, borsozd, add hozzá a diót, sajtot zöld leveleket és alaposan forgasd össze. Jó étvágyat hozzá!

A mennyiségek, amiket megadtam, elég nagy adaghoz elegendőek, én minden nap 5 személyre főzök. Felezd vagy akár negyedeld el őket nyugodtan.  A diót ha egészben hagyod csak itt-ott fogsz találkozni vele evés közben, de ha össze nyomod a morzsája beteríti az egész ételt, jobban rátapad, beborítja az egyes tészta darabokat, így minden falatnál érezhető lesz.

Ha tetszett a bejegyzésem és szeretnél értesülni a következőkről is, akkor iratkozz fel blog értesítőmre itt a jobb oldalon!