Édes kuszkusz kása, és torta

A kuszkusz tulajdonképpen tészta, mely úgy készül, hogy daraszemeket nagyon finom lisztréteggel vonják be, így azok könnyebben magukba szívják a nedvességet. Kinézetre inkább gabonafélének tűnik, és megfőzni is úgy szokás.

Legelterjedtebb felhasználási módja önálló ételként, különböző zöldségekkel keverve, illetve köretként történik.
Amiről kevesebben hallottak, hogy ez a tésztaféle bizony édes, desszert formában is elkészíthető. Legyen szó akár egy krémes kásáról, akár tortáról mindegyik esetben tökéletesen megállja a helyét, érdemes kipróbálni!

Fahéjas kuszkusz krém párolt almával

Hozzávalók:  Édes kuszkusz krém
8 dkg teljes kiőrlésű kuszkusz
0,5 l tej vagy növényi tej
méz vagy eritritol
1 vanília rúd kikapart belseje
fahéj
3 alma

Elkészítése:
A tejet a vaníliával, a fahéjjal, és az édesítővel forrald fel, majd add hozzá a kuszkuszt. Vedd le a tűzről, keverd össze alaposan, majd fedő alatt hagyd állni 20-30 percet, míg a kuszkusz magába nem szívja a tejet. Eközben az almákat hámozd meg, vágd apró kockákra, és kevés édesítővel, és fahéjjal párold puhára. Tálaláskor a kuszkuszkrém tetejére adagold a fahéjas párolt almát. Sok sikert hozzá!

Jeruzsálemi túrótorta

Hozzávalók:   Jeruzsálemi túrótorta
1 bögre kuszkusz
2 bögre forró víz
2 tojás
5 dkg vaj
1 evőkanál méz vagy eritritol

50 dkg túró
1 doboz sajtkrém
2 tojás
1 narancs reszelt héja
3 evőkanál méz vagy eritritol

Elkészítése:
A kuszkuszt öntsd le a forró vízzel, keverd hozzá a vajat, és a mézet, majd fedő alatt hagyd pihenni 20-30 percet, míg magába nem szívja az összes vizet. Ekkor keverd hozzá a tojásokat is. Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra.
A túrós réteg hozzávalóit alaposan keverd össze. Egy tortaforma alját béleld ki sütőpapírral, erre halmozd, és simítsd el a kuszkusz felét, majd borítsd rá a túrókrémet. A tetejére jöhet a maradék kuszkusz. 40 perc alatt süsd készre. Tálalásnál mivel maga a torta nem édes, csorgass rá mézet, és ízlés szerint még dióval is megszórhatod. Sok sikert hozzá!

Ha tetszett a bejegyzésem és szeretnél értesülni a következőkről is, akkor iratkozz fel blog értesítőmre itt a jobb oldalon!