Egy kalács második élete

Néha talán veled is előfordult (ha máskor nem, hát húsvét elmúltával), hogy maradt egy kevés kalács, vagy kuglóf, amit már nem akart megenni a család; kidobni sajnálnád, főleg akkor, ha te magad sütötted.
Ez a szívfájdalom indított el engem is az úton, hogy második életet adjak az én nagy gondossággal megsütött kalácsaimnak.

Nem kell hozzá sok alapanyag, sőt! Pár hozzávalós receptről van
szó, ami lehet éppen most is van otthon a hűtődben.

Hozzávalók:                                                                                               
Maradék (lehet száraz is) kalács, vagy kuglóf
2 tojás
2.5 dl tejszín
2.5 dl tej
vanília aroma
2 max. 3 evőkanál nádcukor

Elkészítése:
A kalácsot vágd össze kisebb kockákra, majd tedd szuflé, vagy bármilyen más hőálló tálba.
A hozzávalókat alaposan keverd össze és öntsd nyakon vele a kalácsot. Ha száraz volt a kalács, amit felhasználtál, hagyd állni fél de akár egy két óra hosszát is.

Ezt a fázist elvégezheted akár este is, hogy aztán másnap reggel friss illatos, édes reggelivel ébreszd a családot. Vagyis a nyakon öntött kalács kockákat a szuflé formában tedd a hűtőbe reggelig.

Ha úgy gondolod, hogy eleget áztak és jól magukba szívták a tejszínes, tejes, édes masszát, máris mehetnek a sütőbe. 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 40 percig kell sütni. Végezz tűpróbát!

Ez egy alap recept, amit megbolondíthatsz még különféle gyümölcsökkel a következő képen:
Egy réteg kalács, egy réteg gyümölcs, majd még egy réteg kalács és még egy réteg gyümölcs…. Ezt öntöd le a tejszínes, tejes masszával.

Sok sikert hozzá!