Farsangi szerpentin fánk

Farsangi szerpentin fánkTalán ez a fánk adja vissza leginkább a farsang vidámságát, szertelenségét a maga formátlan, kusza mivoltjával. Szerintem tökéletesen illik hozzá. Elkészítése nagyon egyszerű, és a nagyobbacska gyerekek kifejezetten imádni fogják, hogy besegíthetnek a fánkkukacok formázásba, persze szigorúan szülői felügyelet mellett!

Mikor legelőször beleharapsz, a palacsintához hasonló tésztával találod szembe magad. Aztán ahogy az ízek szétáradnak a szádban, felfedezed az enyhe rumos-kókuszos ízt is benne, ami igazán izgalmassá teszi, és a külsejével tökéletes összhangba hozza a farsangi bohóckodáshoz.

Hozzávalók:
50 dkg teljes kiőrlésű liszt
1 cs. sütőpor
2 doboz (4 dl) kókusz krém
fél, háromnegyed üvegcse rum aroma
3 evőkanál finomítatlan nyers nádcukor, vagy eritritol
2-3 dl tej
sok olaj vagy kókuszzsír a sütéshez

Elkészítése: Farsangi szerpentin fánk.
A sütőport keverd el a liszttel, majd add hozzá a többi hozzávalót is, és keverj belőle sűrű palacsinta tésztát. Töltsd  a masszát egy keskeny szájú műanyag flakonba. Így maszatmentesen, egyszerűen tudod formázni a szerpentin fánkokat. Forrósítsd fel az olajat, tartsd magas hőfokon (legnagyobb fokozaton) a sütés végéig. Nyomj a flakonból tetszőleges formákat az olajba, majd kb. 1-2 perc elteltével fordítsd át őket a másik oldalukra, hogy ott is megsüljenek. Emeld ki őket az olajból, itasd le róluk a felesleges olajat, és még forrón forgasd meg a fánkokat darált fruktózba. Sok sikert hozzá!

 

Újdonsággal bővül a konyhasuli oldala!
Mostantól minden olyan sütemény, vagy főétel alapanyagot meg tudsz rendelni tőlem, aminek a receptje kikerül a blogba, és hozzávalói nem igényelnek hűtést.

Pontosan hogyan is működik ez?
Te meglátod, megkívánod, kiválasztod, és a megrendelem gombra kattintva jelzed felém rendelési igényed. Ezek után, én fogom a jelzésed, majd elmegyek bevásárolni a kiválasztott süti, étel receptjében leírtak szerint, hogy minden hozzávalót beszerezzek. Kimérem neked az alapanyagokat, attól függően, hogy hány adagot rendeltél, és nagy odafigyeléssel, körültekintéssel becsomagolom őket külön, külön. Amint ezzel megvagyok, már szaladok is a futárhoz, hogy minél hamarabb kézhez kapd a csomagod.
Neked pedig már nem lesz más teendőd vele, mint kibontani, összekeverni, és a sütőbe, fazékba dobva elkészíteni. Ugye milyen egyszerű, és időtakarékos?

A Farsangi szerpentin fánkot 3.490 Ft/adag áron tudod megrendelni tej, és a sütéshez szükséges olajmennyiség nélkül.
A postaköltség 990 Ft (10.000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes).

megrendelem_resize

Ha tetszett a bejegyzésem és szeretnél értesülni a következőkről is, akkor iratkozz fel blog értesítőmre itt a jobb oldalon!