Uzsi ötletek

Kakaós csigaSorozatom következő állomása a családanyákhoz, de nem csak családanyáknak szól. Örök problémát jelent, hogy mit csomagoljunk az iskolába, amit gyermekünk szívesen el is fog fogyasztani és nem a kukában landol majd. A szendvicsek igen unalmasak lehetnek, főleg ha minden nap azt kell enniük. De mégis hogyan tehetnénk változatosabbá csemetéink tízóraiját-uzsonnáját, hogy könnyen szállítható, pénztárca kímélő, egészséges, de mégis izgalmas dolgok kerüljenek a táskájukba? Mutatok pár trükköt, amivel tuti sikered lesz náluk és kíváncsian fogják várni, hogy legközelebb mit fogsz nekik kitalálni.

Kezdjünk talán egy édes finomsággal, ami valószínűleg mindenkinek bejön majd. Ez pedig nem más, mint a kakaós csiga.

Hozzávalók egy nagyobb tepsihez: Kakaós csiga
50 dkg teljes kiőrlésű liszt
1 cs szárított élesztő
2 tojás
3 evőkanál eritritol
7 dkg olvasztott vaj
2,5-3 dl tej
0,5 dl olíva olaj
kakaópor (édesítővel elkevert natúr kakaópor és nem nesquik)
1 tojás a kenéshez

Elkészítése:
A vajat olvaszd fel, a tejet langyosítsd meg, az olaj kivételével, minden hozzávalót tegyél a dagasztó gépbe, dolgozd össze kissé kb. 2 perc, majd add hozzá az olajat is, amivel járasd még egy percig. Takard le vagy tedd meleg helyre, hogy a duplájára nőhessen. Eddig ez a folyamat maximum 10 percet vesz igénybe. Ez igazán nem sok ugye? Itt van legalább egy órád a megszokott napi rutin elvégzésére. Miután a tészta megkelt, borítsd ki egy lisztezett gyúródeszkára és könnyedén gyúrd át párszor. Ha megvagy ezzel is, nyújtsd ki szép nagyra kb. 50*40 cm nagyságúra, szórd meg a tetejét kakaóporral és csavard fel a hosszabbik oldalától kezdve, mint a bejglit. Egy éles késsel vágd a tekercsed kétujjnyi vastag darabokra, amiket szépen sorba rakosgass egy közepes méretű, sütőpapírral kibélelt tepsibe, szorosan egymás mellé. Takard le, tedd meleg helyre, hogy picit megnőjenek. Ez a második rész sem vesz igénybe 10 percnél több időt és most is van 20-30perced, amíg a csigák megkelnek. Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Most már nincs más dolgod, mint az alaposan elkevert tojással kend meg a csigák tetejét és mehetnek is a sütőbe kb. 20 percre. Szép aranybarna színt kell, hogy kapjon. Ha megsült, emeld ki a papírral együtt a tepsiből és hagyd kihűlni, majd óvatosan válaszd szét őket. A kelt tésztánál, mindig meg kell várni, míg kihűl. Nem szabad melegen enni, mert gyomorfájást okoz! Jó étvágyat hozzá!

 

Újdonsággal bővül a konyhasuli oldala!
Mostantól minden olyan sütemény, vagy főétel alapanyagot meg tudsz rendelni tőlem, aminek a receptje kikerül a blogba, és hozzávalói nem igényelnek hűtést.

Pontosan hogyan is működik ez?
Te meglátod, megkívánod, kiválasztod, és a megrendelem gombra kattintva jelzed felém rendelési igényed. Ezek után, én fogom a jelzésed, majd elmegyek bevásárolni a kiválasztott süti, étel receptjében leírtak szerint, hogy minden hozzávalót beszerezzek. Kimérem neked az alapanyagokat, attól függően, hogy hány adagot rendeltél, és nagy odafigyeléssel, körültekintéssel becsomagolom őket külön, külön. Amint ezzel megvagyok, már szaladok is a futárhoz, hogy minél hamarabb kézhez kapd a csomagod.
Neked pedig már nem lesz más teendőd vele, mint kibontani, összekeverni, és a sütőbe, fazékba dobva elkészíteni. Ugye milyen egyszerű, és időtakarékos?

A Kakaós csiga hozzávalóit 3.500 Ft/adag ( egy nagyobb tepsire való) áron tudod megrendelni, a tej nélkül.
A postaköltség 990 Ft (10.000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes).

megrendelem_resize

Ha tetszett a bejegyzésem és szeretnél értesülni a következőkről is, akkor iratkozz fel blog értesítőmre itt a jobb oldalon!