Rólam

Mesterházy Katalin vagyok, három gyermekes anya, feleség és háztartási robot.                                          009

A főzést, legalábbis a magyar konyha alapjait, édesanyámtól tanultam, lestem el. Milyen boldog lenne, ha ezt hallaná! Úgy láthatta, hogy nem érdekel a főzés és hiába próbál bevezetni annak rejtelmeibe, nem ragad meg belőle semmi . Pedig…

Aztán ahogy utazgattam szerte a világban, megismerkedtem más országok konyha remekeivel is. Amelyek közül az olasz és a kínai lett az abszolút kedvenc.

Szeretek főzni, alkotni és élvezni a végeredményt ami a finnyás tinédzser gyerekeknek is nagyon bejön. Több mint tíz éve fogyasszuk ételeinket az egészségtudatosság jegyében, részben, mert hiszem, hogy minden betegség megelőzhető pusztán jó minőségű  élelmiszerek fogyasztásával, részben pedig segít az ideális testsúly fenntartásában, megőrzésében is. Legkisebb fiunk már ebbe született, de ahhoz azért hosszú utat kellett megtennem, mire a bátyjai elkezdték értékelni a készételektől, tartósító szerektől stb. mentes a teljes kiőrlésű liszttől kicsit “másabb”, frissen elkészített ételeimet.  De soha nem késő elkezdeni. Az eredmény pedig mindent megér!

Szeretném másokkal is megosztani ezt az élményt, amit számomra a főzés és az egészséges életmód jelent, legjobb tudásom, tapasztalataim alapján. Egyszerűen, mindenki számára követhetően írom le a folyamatokat. Az ételekről készült fotókat is én készítem, mivel az ételfotózásban nem vagyok jártas, hasonló egyszerűséggel adom azokat közre. Pont úgy ahogyan az elkészült étel mindenki konyhájában elkészíthető, elérhető lesz.

Véleményem szerint mindenki meg tud tanulni főzni, csak egy kis biztatás és némi gyakorlás kell hozzá. Célom, hogy minden a főzés iránt érdeklődő nő, férfi, tinédzser vagy felnőtt elsajátíthassa a magyar konyha alapjait, hogy aztán ő maga fejlessze tovább saját szájíze szerint az itt megtanultakat.

A főzés nem egy elérhetetlen álom, csak meg kell ismerni az alapanyagokat, viselkedésüket, így máris magabiztosabbak leszünk a konyhában.

Sok sikert kívánok Neked is!