Csajos, batyus kerti party

Indián sátorCsajos, batyus kerti party mindig másnál

 A jó időnek köszönhetően, egyre több időt töltünk kint a szabadban. Miért ne tehetnénk ezt egy-két-há… csajos kerti party keretein belül? Az alapelv természetesen az lenne, hogy pár barátnőddel beszéljetek össze, fixáljatok le annyi időpontot előre, ahányan vagytok és rendezzetek szigorúan pasi mentes délutánt-estét. A házigazda adja a helyet a többiek pedig a buli hozzávalóit, mint például: sütik, szendvicsek, rágcsák, fagyi, grill ételek, különböző italok, koktélok, dekoráció ami lehet akár saját készítésű is.  Természetesen a házigazda is hozzájárulhat bármivel. Meg kell beszélni azt is előre, hogy ki mivel fog „beszállni” a buliba, nehogy vita alakuljon ki belőle. A lényeg egy illetve több kötetlen, oldott hangulatú csacsogós összejövetel.

Egy másik variációja, amikor számoltok a gyerekekkel is /már akinél van-nak/ és köréjük építitek a bulit. Vagyis csupa olyan játékot próbáltok összehozni, amivel leköthetők az apróságok figyelme. Például: pancsoló, amihez a nagyobbacskák mellé már nem kell felügyelet, kézzel festés/ erre a célra a legjobb, ha háztartási csomagoló papírt veszel, ami csak párszáz forintba kerül viszont elég nagy és sok ív található egy csomagban/, ami szintén megy mindenkinek egyedül is és most az egyszer ne számítson, hogy hogyan fog kinézni és mit ken össze, célba dobás konzerv dobozokra, tenisz labdával, állítsatok nekik lepedőből indián sátrat, nagyobbacska gyerekeknél szóba jöhet a zsákban futás vagy egyéb ügyességi játékok. Míg a gyerkők elfoglalják magukat, ti addig nyugodtan tudtok beszélgetni, lazítani. Hidd el, társaságban minden gyerek máshogy viselkedik és jobban le is kötik egymás figyelmét, csak hagyd őket.

A harmadik lehetőség, amikor valamilyen oknál fogva nem lehet a csajos bulit összehozni. Ebben az esetben sincs okod keseregni! Rendezzetek családi batyus kerti partyt, ahol jelen vannak a pasik és a gyerekek is. Itt csak arra kell figyelni, hogy /persze csak igény szerint/legyen nekik külön asztaluk, külön italuk, rágcsájuk. Pasik lévén, nem szoktak túl aktívak lenni, de ha mégis, nyugodtan bízzátok rájuk mondjuk a hús sütést, tűzgyújtást, esetleg bográcsban főzést. Ha pedig egyszer csak elvonulnak tv-t nézni….ne szólj rájuk, inkább váltsatok bizalmasabb témára.
Lehet, hogy annyira megtetszik majd ez a dolog a fiúknak, hogy legközelebb ők akarnak pasis délutánt tartani, így neked is szabad lesz a pálya a csajokkal!

Mindhárom variációnál kötelező elem a fényképezőgép. Nehogy elfelejtsd megörökíteni! Sőőt! Lehet akár hagyományteremtő jellege is a dolognak, amit aztán minden évben újra megismételtek a fotókat pedig összevetitek az előző évben készültekkel. Jó szervezkedést!