Befőzés kategória bejegyzései

Citromfű szörp

Citromfű szörpKánikula idején mindig jól jön egy kis frissítő. Arról pedig, hogy ne csak az ital hidegsége hűsítsen, a cirtomfű és a menta gondoskodik. Elkészítése, ahogy már megszokhattátok, gyors és egyszerű a végeredmény pedig egy friss, enyhén citromos, nem túl édes – szörp? limonádé? Ezt döntsd el te miután megkóstoltad!

Citromfű szörp bővebben…

Meggylekvár és társai

Meggy lekvár és társaiRengeteg lekvár főzési praktikával, recepttel lehet találkozni ma már az interneten. Én a befőzésnél is az egyszerűség híve vagyok, ezen kívül nagyon fontos még, hogy gyors és egészséges legyen mind a befőtt, mind a lekvár, amit elrakok. Nem csinálok felhajtást a befőttes üvegek körül sem. Nem sterilizálok nem főzőm ki az eszközöket, amikkel dolgozom, és nem használok tartósító szereket sem. A végeredmény mégis tökéletes, tartós befőtt illetve lekvár lesz.  Hogyan? Máris láthatod!

Meggylekvár és társai bővebben…