Langalló

LangallóA langalló tésztája végtelenül egyszerűen, és gyorsan összedobható. Vendégvárónak, gyors ebédnek, uzsonnának is kitűnő választás. Pár hozzávaló kell csak, ami szerintem minden konyhában megtalálható, a tésztája pedig….

…tudtad, hogy annak idején a langallót a kimaradt kenyér tésztájából készítették?

Hozzávalók egy nagyobb tepsihez:
50 dkg teljes kiőrlésű liszt
1 cs. szárított élesztő
Kb. 2 teáskanál só
4 evőkanál olíva olaj
víz

Hozzávalók a feltéthez:
50 dkg kockázott bacon
3 kis pohár tejföl
1 fej vöröshagyma
fokhagyma

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit gyúrd össze annyi vízzel, hogy lágy tésztát kapj. Takard le, tedd langyos helyre, és keleszd fél órát. Melegítsd elő a sütőt a maximumra, majd gyúrd át a tésztádat. Enyhén olajos kézzel igazítsd, nyomkodd a tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe.
A feltéthez keverd össze a tejfölt egy kevés sóval, zúzott fokhagymával, ezt terítsd el a tésztán, szórd meg a szeletekre vágott hagymával, és a kockázott baconnel. 15-20 perc alatt elkészül. Sok sikert hozzá!

Ha tetszett a bejegyzésem és szeretnél értesülni a következőkről is, akkor iratkozz fel blog értesítőmre itt a jobb oldalon!