Mindenmentes kókuszgolyó

2015-11-27 10.45.21Nemrég született meg a kezeim között ez a kekszmentes kókuszgolyó. Külön kérésre, egy kedves ismerősnek, kiiktatva a kristálycukrot, és a háztartási kekszet. Aztán tovább gondoltam a dolgot…..

Hozzávalók 25 db-hoz:
1 cs aszalt datolya
2 evőkanál kókuszzsír
2-3 (ízléstől függően) evőkanál kókusztej
1 mokkáskanál rum aroma
2 evőkanál holland kakaópor

Elkészítése:
Dobj bele mindent egy késes konyhai aprítóba, és járasd addig, míg teljesen össze nem darálja a datolyát. Amennyiben ez nem valósul meg teljes mértékben, jöhet a botmixer. Ennek segítségével, már sima masszává tudod mixelni a kókuszgolyó alapot. Érdemes hűtőben legalább fél órát dermeszteni, hogy könnyebben lehessen formázni. A végén a kis gömböcöket, forgasd kókuszreszelékbe. Sok sikert hozzá!

A plusz ötlet, ami beugrott a készítése, pontosabban a kóstolása közben az nem más, minthogy szerintem szaloncukorként is remekül megállná a helyét. Így ebben az állapotában, csak nem golyónak, hanem kissé elnyújtott, hosszúkás formára alakítva. Olvasztott csokiba nem ajánlatos mártani, túl édes, émelyítő, vagyis túl sok lenne már.
(így született meg a negyedik házi szaloncukor….legalábbis nálunk)

Ha tetszett a bejegyzésem és szeretnél értesülni a következőkről is, akkor iratkozz fel blog értesítőmre itt a jobb oldalon!